به گزارش اگزیم نیوز، «ظهیر حیدری نژاد» امروز (دوشنبه) در گفتوگویی افزود: تسلط افراد غیرمتخصص بر منابع آبی سبب شده بسیاری از اسنادی که برای پهنههای آبی کشور تهیه شده به دلیل ضعف کارشناسی تطبیقی با واقعیت این منابع نداشته و مشکلات را دامن زده است.
وی ادامهداد: مدیریت غلط و غیر کارشناسانه منابع آبی و نیز نبود سند جامع آب در کشور از یک طرف و تعدد منابع تصمیم گیر از دلایل اصلی بروز مشکلات و بحرانهای آبی در کشور است.
این کارشناس منابع آب خاطرنشان کرد: منابع تصمیم گیر متعدد مانند وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت هرکدام با تصمیمهای خود منابع آبی را درگیر مشکلات متعدد کردهاند.
حیدری نژاد گفت: وجود یک نهاد تصمیم گیر و تصمیمساز موثر و نیز تدوین سندی جامع درباره منابع آبی کشور خواهد توانست تا حدود زیادی مشکلات موجود را برطرف سازد.
وی اضافهکرد: برداشتهای بیرویه از سفرههای زیرزمینی نابودی و تخریب زیستبومهای آبی کشور را به دنبال داشته که اکثر این مشکلها ناشی از تصمیمهای غلط افراد غیرمتخصص است.
کارشناس منابع آب کشور افزود: هرکدام از رودخانهها، تالابها، دریاچهها و مردابهای کشور که از بین رفته یا بروند تعادل آبی کشور را برهم زده و بر دامنه مشکلات اضافه خواهند کرد.
حیدری نژاد به مشکلات دریاچه ارومیه اشاره و خاطرنشانکرد: تراز این دریاچه در ۱۵ سال اخیر به زیر پایه اکولوژیک رسیده و این امر شرایط بحرانی را برای این پهنه آبی کشورمان رقم زده است و بسیار قسمتهای آن در سالهای اخیر خشکشده است.
وی این امر را ناشی از استفاده بیرویه منابع آبی در بالادست این دریاچه و تخصیص ندادن حقابه آن برشمرد و گفت: در سالهای اخیر در بالادست بسیاری از زمینهای کشاورزی تغییر کاربری داده شدهاند و محصولاتی در آنها به زیر کشت رفته که نیاز آبی بیشتری داشته و همین امر روند خشکی این دریاچه مهم را تشدید کرده است.
این کارشناس منابع آب اضافه کرد: همین مساله، مدیریت غلط را نشان میدهد که چگونه سبب از بین رفتن تدریجی یک پهنه آبی شده و خواهد شد.
حیدری نژاد افزود: همینطور خشکشدگی تالاب هورالعظیم که از عوامل اصلی تولید ریزگردها در این سالها شده، ناشی از تسلط افراد غیرمتخصص و سو مدیریت است.
وی ادامه داد: از بین رفتن تالاب هامون و خشکشدگی زایندهرود که در حوضه آبی گاوخونی قرار دارد هم به دلیل بیتدبیریهای سالهای اخیر است.
کارشناس منابع آب کشور گفت: خشکی زایندهرود حدود پنج میلیون نفر را در استانهای اصفهان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری و یزد با مشکلات جدی روبهرو خواهد کرد.
نظر شما